WERKWIJZE

Werkwijze

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We bespreken waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen bereiken met de behandeling. Ik vind het belangrijk dat je je veilig genoeg voelt om je verhaal te doen. Na afloop van de intake stuur ik je een vragenlijst toe. Vervolgens stel ik een persoonlijk behandelplan op, dat we bespreken in onze eerste sessie.

Ik vind het belangrijk om ruimte te bieden aan alle gevoelens die er in jou omgaan. Tijdens de sessies werken we grotendeels met de methoden van ACT. Ook doen we veel oefeningen. Van daaruit kunnen we het berustende gevoel van acceptatie bereiken. Daarmee bedoel ik niet dat we passief moeten zijn of erdoor meegezogen moeten worden.

Juist door je gevoelens actief toe te laten, kunnen we deze meer van een afstand zien en ontstaat er ruimte voor dingen waar jij gelukkig van wordt.

Cliënt Tevredenheids Score

Met de Consumer Quality Index (CQI) kunnen zorgaanbieders de ervaringen van hun cliënten in kaart brengen. Cliënten en hun naasten kunnen vragenlijsten invullen waarin hen wordt gevraagd hoe zij de zorg hebben ervaren.

Ik mag met trots de score van Praktijk Rondom Utrecht  op basis van deze CQI  vermelden: 

9,1

Behandelvormen

ACT

Acceptance and
Commitment Therapy

Personal coaching

Persoonlijke gesprekken ...
(Her)ontdek je kwaliteiten

Familie opstellingen

Krijg inzicht in de sociale
structuur van je familie

MINDFULNESS

Leer om het hier en nu aandacht te geven

Positieve psychologie

Focus op hetgeen
je graag wilt bereiken

Stress management

Leer omgaan met de veroorzakers van stress

EMDR

Verwerking van traumatische gebeurtenis(sen) 

MBSR

Zelfcompassie training voor een gezonder leven

Tarieven

Een individuele sessie kost € 105,- per uur.
Voor bedrijven hanteer ik een tarief van € 135,- per uur.

Wat mijn cliënten over mij zeggen

Vrouw (37)

"Petra heeft mij geholpen bij de verwerking van een trauma, ze was hierbij een luisterend oor en een goede adviseur. Dankzij haar heb ik in korte tijd stappen durven nemen die ik in al die jaren niet had durven nemen. Ik voelde mij op m'n gemak bij Petra, alles was bespreekbaar."

Vrouw (18)

"Super begripvol, voelde me heel snel op mijn gemak en heb er veel van geleerd."

Man (45)

"Ik kon (en durfde) bij Petra 100% mezelf (te) zijn en had het gevoel dat ik alles met haar kon delen. Dit in tegenstelling tot eerdere therapieën, waarbij ik vaak bewust neit het achterste van mijn tong liet zien. Petra heeft mij echt geholpen, waardoor ik nu krachtiger in het leven sta en me veel beter voel.

Vrouw (27)

"Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar, vriendelijk, meelevend, ondersteunend, toegankelijk. Prettig mens.
Na ieder gesprek ging ik weg met meer energie. Ik had ook zin in de gesprekken. Opvallend en leuk: toen ik tijdens de intake met al mijn wanhoop mijn hulpvraag eindelijk duidelijk maakte., had ik verwacht dat ze net zoals....????

Vrouw (50)

"Petra heeft mij geholpen om ingewikkelde gevoelens te ontrafelen."

Man (24)

"Petra is een fijne behandelaar, warme persoonlijkheid met humor en kennis van zaken."

Bereikbaarheid

Praktijk Rondom Utrecht is gevestigd in Leidsche Rijn centrum in gebouw Rivoli. Het gebouw ligt naast het busstation en tegenover treinstation Utrecht Leidsche Rijn.
In de parkeergarage is voldoende parkeergelegenheid (eerste 2,5 uur gratis).

Praktijkgegevens

A: Parijsboulevard 209, 3541 CS Utrecht
T :+ 31 6 163 429 07
E : info@praktijkrondomutrecht.nl
BtwID: NL001992200B44
KvKnr 70229295
Vestigingsnummer: 000038522306
Aangesloten bij NIP, CareDate, PsyNed

Openingstijden:
di / do / vrij : 9.30 - 17.30

Scroll naar boven